Seger fortsatt skadad – missar allsvenska toppmötet

Uppdaterad
Publicerad

En vadskada höll landslagsstjärnan Caroline Seger borta från kvalmatcherna mot Kroatien och Ukraina. Nu står det klart att Rosengårds mittfältare även missar det damallsvenska toppmötet mot Piteå.

– Jag är inte så långt i rehaben att jag känner att jag vill chansa, säger Seger till SVT Sport.

Landslagets lagkapten Caroline Seger har haft problem med både vaden och hälsenan. Problem som tvingade mittfältsstjärnan att stå över VM-kvalmatcherna mot Kroatien och Ukraina.

Nu står det klart att Seger även missar det damallsvenska toppmötet mellan Rosengård och Piteå på lördag kväll.

– Jag är inte så långt i rehaben att jag känner att jag vill chansa, säger Caroline Seger till SVT Sport.

När är du tillbaka tror du?

– Gärna i dag, hehe. Men det funkar inte. Jag tar det dag för dag och hoppas det går åt rätt håll hela tiden, förhoppningsvis siktar jag mot nästa match.

Piteå är vårens succélag i damallsvenskan och inför helgens drabbning skiljer det fem poäng ner till tvåan Rosengård.

Och enligt Seger är det en nyckelmatch som väntar i Kiruna.

– Den är jätteviktig, jag hade ljugit om jag stod här och sa att det var en match som alla andra, det är en toppmatch och två lag som ligger i toppen. Piteå ligger före och har ett försprång, vi vill definitivt hänga med och vinna den här matchen, den är jätteviktig för oss, säger Seger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.