Tobias Ludvigsson. Foto: Bildbyrån

Tobias Ludvigsson om dopade stallkamraten: ”Djupt chockad”

Publicerad

Den svenska cyklisten Tobias Ludvigsson är före detta stallkamrat i FDJ med österrikaren Georg Preidler som i dag har erkänt att han bloddopat sig och lämnar laget. I ett sms till SVT Sport kommenterar han det så här:
”Jag är djupt chockad och ledsen över det. Inget i Georg hade kunnat varna mig kring ett sådant beteende. Jag är väldigt besviken både som idrottare och människa”.

Dopningsskandalen som rullat upp under VM i längdskidor i Seefeld rullade i dag vidare med att den österrikiska OS-cyklisten Georg Preidler, i en intervju med Kronen Zeitung, erkände att han bloddoppat sig.

– De senaste dagarna har varit en mardröm. Jag visste inte om jag skulle bli avslöjad eller inte. Jag visste inte om den här dopningsdoktorn hade lyckats dölja allt, kommenterade 28-åringen det.

I samma stall, FDJ, finns den svenska Tour de France-cyklisten Tobias Ludvigsson som känt Preidler i flera år.

”Väldigt besviken”

”Jag blev i morse informerad om att min stallkamrat Georg Preidlers avgång och blodprov som inträffade i september och november 2018. Jag är djupt chockad och ledsen över det som hänt”, skriver han i ett sms till SVT Sport.

”Inget i Georg hade kunnat varna mig kring ett sådant beteende, han berättade aldrig för mig om några tvivel eller rädslor”, fortsätter han.

Ludvigsson fortsätter:

”Jag har känt honom i ett antal år och jag är väldigt besviken, både som atlet och som människa”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer