Foto: TT

Paris: E-sport kan bli medaljgren vid OS 2024

Publicerad

E-sport kan adderas till OS-programmet till spelen i Paris 2024.
Tony Estanguet, vice-president i Paris ansökningskommitté, bekräftar för nyhetsbyrån AP att han för diskussioner med internationella olympiska kommittén, IOK, och företrädare för e-sporten.

Diskussionerna rör enligt AP ett fullfjädrat inträde på programmet när OS kommer till Frankrike om sju år.

– Vi måste se över den möjligheten. Vi kan inte bara säga: ”nej, det där är inte vi, det där är inte OS”. Ungdomar är intresserade av esport. Låt oss träffa dem, låt oss se om vi kan bygga lite broar. Jag tycker att det är intressant att interagera med IOK och e-sport-familjen för att bättre förstå varför det är en så stor succé, säger Estanguet enligt AP.

Paris kommer att bekräftas som OS-värd till 2024 på IOK-kongressen i Peru nästa månad, efter en överenskommelse med Los Angeles som tar OS 2028.

Tidigare i år meddelade Asiens olympiska kommitté att e-sport tar plats på programmet till de Asiatiska spelen 2022.

De Asiatiska spelen, som erkänns av IOK, är världens näst största multi-idrottsevenemang bakom OS.

Det olympiska programmet för Paris 2024 kommer att börja ta form under 2019, med slutgiltigt besked någon gång efter Tokyo-OS 2020.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.