Frölander: ”Kommer inte känna något för adrenalinet”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöströms skadade tumme var inte bruten.

Det är mer smärtan som det gäller att hantera.

– Det är mer alla de här störningsmomenten runt omkring. Man vet ju själv när man gjort illa sig att man är där och pillar och känner hela tiden, säger SVT Sports expert Lars Frölander.

Precis som Lars Frölander förutspådde så var det ingen fraktur.

– Det ska ju mycket till att hon skulle ha en fraktur med tanke på att hon redan har simmat med den här tummen i semifinalen på 50 fjäril, så jag har aldrig trott att hon inte kommer simma, säger Frölander.

EM-veckan

Men det kan ändå vara ett störande moment, framför allt inför.

– Tummen använder man inte så mycket för den ska ligga still, men samtidigt är det fingrar man använder i startögonblicket. Jag har själv tävlat många gånger med stukade fingrar, det är klart det går men det är lite störigt, säger Frölander som tror det är lugnt när tävlingen väl är i gång:

– I loppet tar adrenalinet över och man känner ingenting.

Vad tror du om Sarah Sjöströms simning i finalen på 50 fjäril?

– Jag tror vi kommer få se samma kraftfulla simning som vi har sett den här veckan, så det kommer nog bli... jag hoppas på en tid under 25, säger Frölander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-veckan

Mer i ämnet