Foto: Bildbyrån

Lugnande besked om Sjöström

Publicerad

Sarah Sjöström har i dag röntgat sin tumme som hon skadade i målgången i går. Och nu kan det lämnas lugnande besked kring skadan.
– Det muntliga resultatet utesluter en fraktur, säger svenske landslagsläkaren René Tour.

Sarah Sjöström skadade tummen efter att ha tagit hem guldet på 100 meter frisim. I dag röntgades hennes tumme på ett sjukhus i England och nu kommer dock lugnande besked om Sjöström.

– Vi har fått ett muntligt resultat och det utesluter fraktur, det finns alltså inget benbrott i tummen, säger svenske landslagsläkaren René Tour till SVT Sport.

Det som återstår nu är att titta till Sarahs mjukdelar genom en magnetröntgen för att undersöka hur det står till med ledband. René Tour utesluter dock att finalen på 50 meter fjärilsim i kväll är i fara.

– Hon har sedan i går varit inställd på att simma finalen. Vi ska se hur det känns på insimningen, men det finns inga medicinska risker med att simma, säger Tour till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer