Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Stor segerglädje när Albin Elowson vann Grand National

Uppdaterad
Publicerad

För andra gången i karriären var Albin Elowson starkast och vann årets upplaga av Gotland Grand National. Efter målgång bjöd han på ett ordentligt segervrål och firades rejält i vinnarintervjun. 

Albin Elowson (Skövde) var inte med i täten under första delen av tävlingen, men efter en tankning på varv tre började upphämtningen och på varv fyra var Elowson uppe i rygg på ledande Mikael Persson.  

Efter det var det inget snack om saken. Elowson gjorde ett ryck som inte Persson, VM-silvermedaljör i enduro, kunde svara på.  

– Han är urstark i spåret just nu, konstaterade kommentator Johan Ejeborg. 

Albin Elowson gick i mål på tiden 3.11,04  med en marginal ner till titelförsvararen Mikael Persson på hela 1 minut och 25 sekunder. Andraplatsen innebar att Perssons svit bröts efter två raka GGN-segrar.

Men Mikael Persson var inte besviken för det.

– Jag är väldigt nöjd över en andraplats, jag hade absolut ingenting att ge när Albin körde om. Han är absolut en värdig vinnare i dag, säger han.

Persson bad om ursäkt efter kraschen

Persson passade också på att lätta sitt hjärta om kraschen i början av loppet som han var inblandad i. Den innebar att teamkompisen Max Erlandsson fick bryta och köras till sjukhus. 

– Jag vill verkligen be om ursäkt till den som jag körde ner i starten, det var inte bra gjort av mig. Jag gjorde en jättedum omkörning på ett ställe och vi körde ihop, säger han.

>>> Se alla höjdpunkter från Gotland Grand National i SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.