Linda Algotsson ersätter Anna Nilsson i OS i Rio. Foto: BILDBYRÅN

Dubbelt Algotsson i Rio-OS

Publicerad

Linda Algotsson kliver in i det svenska landslaget i fälttävlan vid OS i Rio de Janeiro, det meddelade svenska ridsportförbundet i dag efter att förbundskapten Staffan Lidbeck tog beslut före den obligatoriska hästbevakningen.

Sara Algotsson Ostholt är sedan tidigare klar för OS i Rio, nu följer också syster Linda Algotsson med.

Tillsammans med hästen Fairnet går hon in i det svenska OS-laget i fälttävlan, där hon ersätter Anna Nilsson och hästen Luron.

Bedömningen på fredagen var att hästen Luron inte var redo för de tunga påfrestningarna i värmen, i synnerhet inte måndagens terrängritt.

– Jag funderade på för- och nackdelar. Men det var efter jag gått terrängbanan jag bestämde mig, säger förbundskaptenen Staffan Lidbeck.

Hästens hälsa viktigast

Lidbeck, som är veterinär, ville inte riskera hästens hälsa. Därför tog han i samråd med tävlingsveterinärerna och svenska landslagsveterinären Lisa Lidbeck det tuffa beslutet att stryka Nilsson och Luron.

Anna Nilsson var bedrövad.

– Det känns oerhört tråkigt, jag har kämpat länge för att delta i OS. Men jag tänker i första hand på min häst Luron, det viktigaste är att han mår bra, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer