Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Sverige åtta i lagtävlingen efter första EM-dagen

Uppdaterad
Publicerad

Frida Andersén och Box Leo inledde för Sverige i dressyren under EM i fälttävlan och gav laget en stabil start.

– Jag är jättenöjd med hur vi genomförde ritten, säger Frida Andersén till SVT Sport.

Frida Andersén och Box Leo inledde VM för svensk del, först ut av de fyra lagryttarna. Duon presenterade ett stabilt dressyrprogam och fick 66,67 procent av domarna vilket ger totalt 33,3 straffpoäng och en 16:e plats hittills.

– Har vi 32-33, så får jag vara nöjd. Så klart vill jag ha bättre men det är där vi är och jag är jättenöjd med hur vi genomförde ritten, säger Andersén till SVT Sport och fortsätter:

– Det är ändå lite bättre än vad vi har haft det här året. Vi är ett snäpp närmare de bästa. Kan vi sluta på dessa 33-34 så kan det räcka en bit i alla fall, berättar Andersén som har sina två starkaste moment framför sig.

Andersén har sedan tidigare ett EM-silver i lag från Malmö 2013. Under VM förra året var hon främsta svenska ryttaren individuellt med en 17:e plats och hon njuter av att ha inlett ett nytt mästerskap för Sverige.

– Jättekul att vara igång. Vi är ett väldigt härligt gäng och har kul tillsammans.

Sjöborg nöjd

Sofia Sjöborg gick ut som tvåa för Sverige. Tillsammans med 12-åriga stoet Bryamolga van het Marienshof Z bjöd Sofia på en ritt med bland annat ett strålande travprogram. Domarna gav ekipaget 65,79% , 34.2 straffpoäng. Vilket ger en 19:e plats efter dag ett.

– Jag är väldigt nöjd, hon gick in och ville verkligen göra rätt. Jag kunde inte bett om mer. Hon är väldigt mycket en hopp och terränghäst, så förhoppningsvis är det där vi kan göra bra, säger Sofia Sjöborg till SVT Sport.

Sverige åtta

Sverige ligger på en åttondeplats i nationstävlingen halvvägs genom dressyrmomentet. Sverige har efter två ryttare 33.3 straffpoäng men det är jämnt poängmässigt i toppen.

Omkastningar lär väntas i morgon när resterande lagryttare startar. I ledning efter den första dagern är regerande Europamästaren Storbritannien.

Amanda Staam och Sara Algotsson Ostholt rider för Sverige i morgon.

Höjdpunkter från EM i Fälttävlan i SVT Play – se bland annat hela de svenska ritterna i dressyren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.