Foto: TT Nyhetsbyrån

Svenska OS-silvermedaljörens häst död efter brand

Uppdaterad
Publicerad

Svenska fälttävlansryttaren Sara Algotsson Ostholt skakas av en tragedi. På väg hem från tävlingar i polska Sopot började hennes hästtransport brinna, och en av hästarna avled.

– Ja, det stämmer tyvärr, säger Lotta Amnestål, kommunikatör på Ridsportförbundet till SVT Sport.

Det var polsk media som först rapporterade om händelsen. Den svenska fälttävlansryttaren Sara Algotsson Ostholts hästtransport började brinna på motorvägen i Polen och en av hästarna i transporten avled, medan den andra är svårt skadad.

– Ja, det stämmer tyvärr, bekräftar Lotta Amnestål, kommunikatör på Ridsportförbundet till SVT Sport.

Vilken av hästarna som avlidit kan hon dock inte säga i nuläget. Sara Algotsson Ostholt uppges vara oskadd, men hästskötaren som körde lastbilen har fått brännskador på händer och fötter. Hästen som överlevde står just nu hos en polsk ryttare och behandlas av veterinär.

– Sara vet inte vad som hände, men hon är chockad och ledsen.

Med sig till Sopot hade svenskan hästarna Chacco's Crack och Arpertina, med Arpertina slutade hon fyra i helgen högsta klass.

Sara Algotsson Ostholt blev känd för en bredare publik när hon tillsammans med hästen Wega tog ett OS-silver i London 2012.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.