Carlos Sainz är en av McLaren-förarna som nu får lägre lön en tid framöver. Foto: Joan Monfort/AP/TT

McLaren första F1-stallet att permittera

Uppdaterad
Publicerad

McLaren blir det första formel 1-stallet att permittera sin personal, på grund av coronakrisen. Och för förarna Lando Norris och Carlos Sainz, samt ledningen i företaget, sänks lönen.

”Åtgärden görs för att rädda jobben på kort sikt, för att kunna försäkra att de anställda kan komma tillbaka på heltid när ekonomin återhämtar sig”, skriver McLaren i ett uttalande.

Det brittiska racingföretaget driver inte bara ett formel 1-stall utan tillverkar också lyxbilar och andra tekniklösningar. Man har runt 3 700 personer anställda, varav 850 som jobbar med F1-stallet.

Ett hundratal personer undantas från permitteringarna (vilket innebär att man går ned i arbetstid men ändå får behålla större delen av lönen) eftersom de arbetar med ett projekt för att tillverka respiratorer till sjukvården.

Corona och idrott

Det är oklart när formel 1-säsongen kan sätta igång.

Mer F1 i detta klassiska aprilskämt:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet