JUST NU: Rosengård-Vittsjö 1-1

Uppdaterad
Publicerad

Guld eller inte, i dag kan Rosengård säkra SM-guldet hemma mot Vittsjö. Efter första halvlek står det 1-1. Se matchen i SVT.

Efter en mållös första halvtimme på Malmö IP kom ledningsmålet som fick arenan att koka, när damallsvenska skyttedrottningen Anna Angegård tryckte in 1-0 till Rosengård.

Inlägget stod danska anfallstalangen Sofie Svava för, som flera gånger i matchen stått för farliga framrusningar på sin vänsterkant, och via en misslyckad rensning av Sandra Adolfsson hamnade bollen rakt framför fötterna på Anvegård.

Men Vittjö lät sig inte avskräckas. Bara fyra minuter senare kom kvitteringen på hörna när Alexandra Benediktsson via bakhuvudet nickade in 1-1.

– Det är imponerande att Vittsjö kommer hit och spelar sitt spel. De har sjävförtroende och är trygga i sitt spel, de anpassar sig inte efter Rosengård, kommenterar SVT:s exper Markus Johannesson.

Håller resultatet i sig är SM-guldet ändå säkrat för Rosengård, då laget endast behöver minst ett poäng i matchen för att säkra SM-titeln.

Matchen kommenteras av Chris Härenstam och experten Markus Johannesson.

Se matchen i  spelaren ovan eller i SVT1 kl. 14.50.

OBOS Damallsvenskan

FC Rosengård logo

FC Rosengård

1 - 1

Vittsjö GIK logo

Vittsjö GIK

Malmö IP, Malmö
Publik: 3262
Domare: Sara Persson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.