• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

SVT:s expert Frida Östberg tror att Rosengård avgör guldstriden i dag. Foto: Bildbyrån

Experten om Rosengård: ”Den här gången missar de inte”

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård har två matcher på sig att greja SM-guldet och SVT:s expert Frida Östberg tror att laget klarar det i hemmamatchen mot Vittsjö.

–De hade säkert velat avgöra redan förra helgen men den här gången missar laget inte, tror Frida.

Rosengård var nära i söndags hemma mot Linköping men matchen slutade oavgjort och guldfirandet fick flyttas fram. Däremot räcker det med ett nytt oavgjort resultat mot Vittsjö för att Malmöklubben återigen ska få lyfta SM-bucklan. Något som SVT:s expert tror händer på söndag eftermiddag.

– Jag har svårt att se att laget missar den här chansen men det är klart att det finns en anspänning och att Rosengård möter ett lag som slåss om andraplatsen, säger Frida Östberg.

Vittsjö ett bra lag

Vittsjö ligger för närvarande på tredje plats och är det lag som släppt in minst antal mål i serien.

– Vittsjö är ett bra lag. Ett kollektiv med flera grovjobbare. De har värvat smart och samtidigt behållit stommen i laget, säger Frida.

Rosengård har en högre lägstanivå sett över alla matcher men har haft det svårt med effektiviteten.

Anvegård viktig

– Laget har skapat mängder av chanser men har haft svårt att göra mål, men sedan Anna Anvegård anslöt har det blivit bättre, säger Frida Östberg. Anna leder skytteligan och är förstås viktig för Rosengård, det visade hon ju inte minst senast när hon efter sitt inhopp gjorde mål nästan direkt. Kanske bör hon få mer speltid, säger Frida.

Hur går det då?

– Ja, kanske 1-1, nej, 2-1 till Rosengård, säger Frida Östberg.

Matchen kommenteras av Chris Härenstam och experten Markus Johannesson.

Se matchen i SVT1 kl. 14.50 eller här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.