Seger: ”Största jag har varit med om”

Uppdaterad
Publicerad

Morgondagens rekordmatch mot Tyskland blir något alldeles extra för svenska landslagskaptenen Caroline Seger.

– Vi är otroligt stolta och tycker det ska bli magiskt att få gå ut framför så många fans, säger Seger till SVT Sport.

Sverige möter Tyskland inför en rekordpublik på Friends Arena – över 30 000 biljetter är sålda. Och landslagskaptenen Caroline Seger värderar morgondagens match högt.

– Jag tror inte riktigt att människor förstår. Man har gått igenom så mycket som fotbollsspelare och kämpat under så många år och att få den bekräftelsen att gå ut på Friends Arena inför så mycket folk är ett resultat av det hårda arbetet.

– Det är vardag att inte ha så mycket folk på våra hemmamatcher så vi är otroligt stolta och tycker det ska bli magiskt att få gå ut framför så många fans, säger Seger till SVT Sport.

Även Peter Gerhardsson är laddad inför Tysklandsmatchen.

– Det är jättehäftigt att få vara med om det här i morgon. Man är lite avundsjuk. Jag hade hellre varit publik eller spelare, än tränare, för då ser man ganska dåligt.

Seger redo för spel

Caroline Seger har dragits med en skada sedan hon klev av i träningsmatchen mot Limhamn, men inför rekordlandskampen i morgon är hon redo för spel.

– Det känns väldigt bra. Det är det bästa teamet här som tar hand om mig och min kropp. Jag ser verkligen framemot matchen i morgon. Det ska bli otroligt kul. Det är helt magiskt att få vara med om detta.

Alla 24 spelare tränade i dag och är redo för match i morgon. Men hur laget ställer upp är oklart.

– Allt sådant får ni se i morgon. Spelarna får reda på det i kväll. Sedan kan det alltid förändras. Som tränare är man intresserad av slutelvan också, säger Peter Gerhardsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.