Rosengård numret för stort för jumbon Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård blev numret för stort för jumbon Kungsbacka. Trots ett 1–1- resultat i mitten av den första halvleken vände den nyblivna serieledaren på skutan. Glodis Perla Viggosdottir blev tvåmålsskytt när Rosengård tog en komfortabel seger och vann med 6–1.

Kungsbacka hade inte mycket att säga till om när botten mötte toppen i damallsvenskan. Rosengård kunde ta en enkel seger med 6–1 och laget tar därmed klivet upp i serieledning.

16 minuter in i den första halvleken replikerade däremot Sara Nilsson till 1–1 för sitt Kungsbacka kort efter att Rosengårds Nathalie Björn satt ledningsmålet. Men innan matchen gick till halvlekspaus skulle Glodis Perla Viggosdottir presentera sig i matchprotokollet. Försvararen satte först 2–1 och kort därefter 3–1.

27 mål på nio matcher

Hemmalaget fortsatte sedan att dominera i den andra halvleken. Först Lisa-Marie Utland med en riktig projektil i ribban och sedan kunde Rosengård i den 64:e minuten utöka sin ledning till 4–1 efter ett fint samarbete mellan Hailie Mace, Hanna Benninson och Jelena Cankovic. Mace med ett riktigt klassmål efter att Bennison stått för ett otroligt förarbete och Cankovic med en läcker klack fram till amerikanskan.

Med tio minuter kvar av ordinarie matchtid kunde sedan Sanne Trölsgård utöka ledningen ytterligare och trycka in 5–1. Cankovic satte sedan spiken i kistan med ett straffmål fram till 6–1.

Rosengård har fått en rejäl fart på målproduktionen hittills i säsongen och gjort 27 mål på nio matcher.

OBOS Damallsvenskan

FC Rosengård logo

FC Rosengård

6 - 1

Kungsbacka DFF logo

Kungsbacka DFF

Malmö IP, Malmö
Publik: 711
Domare: Sandra Almkvist

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.