Zlatan, James och Neymar några av spelarna på listan. Foto: TT Nyhetsbyrån

15 stjärnor som kan byta klubb i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Det är en speciell sommar och marknaden har förändrats – men den står inte still.

SVT Sports Nemrud Kurt pekar på 15 stjärnor som kan förflytta sig på fotbollshimlen.

– – –

Philippe Coutinho, Bayern München

Philippe Coutinho. Foto: TT Nyhetsbyrån

En kreatör som glimrade i Liverpool och ofta levererar i brasilianska landslaget, men flytten till Barcelona och utlåningen till Bayern München har lämnat en del att önska. Kan nu återvända till Premier League, vilket han sägs föredra.

– – –

Edinson Cavani, Paris Saint-Germain

Edison Cavani. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lämnar PSG som bosman efter säsongen och det talas om en handfull klubbar som är intresserade av en så etablerad målskytt som Cavani. Den uruguayanske anfallaren har ännu inte bestämt sig, men saknar inte alternativ.

– – –

Jack Grealish, Aston Villa

Jack Grealish. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sköt kvar Aston Villa i Premier League och målas upp som en man för de större klubbarna. Det har länge talats om Manchester United. På senare tid sägs även Arsenal ha gett sig in i jakten på kapten Grealish.

– – –

Jadon Sancho, Borussia Dortmund

Jadon Sancho. Foto: TT Nyhetsbyrån

Förmodligen världens mest eftertraktade spelare. Sancho har gått från klarhet till klarhet i Borussia Dortmund – och får Manchester United loss engelsmannen vore det en signal till konkurrenterna att man menar allvar.

– – –

Kai Havertz, Bayer Leverkusen

Kai Havertz. Foto: TT Nyhetsbyrån

Många klubbar har ryckt i Bayer Leverkusens juvel, men skattjakten kan snart vara avslutad. Chelsea ska vara på god väg att plocka in Havertz, som häromdagen kallades ”bättre än Ballack” av landsmannen Ilkay Gündogan.

– – –

Kalidou Koulibaly, Napoli

Kalidou Koulibaly. Foto: TT Nyhetsbyrån

Vuxit ut till att bli en av världens absolut bästa mittbackar och nu sägs tiden vara inne för att lämna Napoli. Koulibaly kopplas ihop med engelska toppklubbar och även Paris Saint-Germain. En flytt är i sikte.

– – –

Zlatan Ibrahimovic, Milan

Foto: TT Nyhetsbyrån/C More

Milan ville byta tränare, Hammarby var Sveriges mest sprakande fotbollslag och kryddat med ett par grönvita träningspass började övergångsgrytan puttra. Nu är allt annorlunda. Zlatan lär stanna i Milan. Lär. Man vet aldrig.

– – –

James Rodriguez, Real Madrid

James Rodriguez. Foto: TT Nyhetsbyrån

Välsignad med en vidunderlig vänsterfot har James Rodriguez länge ryktats bort från Real Madrid, där han knappast prioriterats. Efter ett tvåårigt låneavtal med Bayern återvände han till Spanien i fjol. Nu förväntas han lämna permanent.

– – –

Nicolo Zaniolo, Roma

Nicolo Zaniolo. Foto: TT Nyhetsbyrån

Romas guldklimp skiner starkast bland italienarna ihop med Brescias playmaker Sandro Tonali. Zaniolo är tillbaka från en korsbandsskada och har krönt fina insatser med ett solomål som för tankarna till en viss Kaká – med lite mer fysik.

– – –

David Alaba, Bayern München

Med ett år kvar på avtalet med Bayern München kopplas Alaba ihop med halva planetens storklubbar. Barcelona och Real Madrid, Manchester City och Paris Saint-Germain – alla sägs vilja roffa åt sig den österrikiske stjärnan.

– – –

Gareth Bale, Real Madrid

Foto: TT/Arkiv

Real Madrid uppges ångra att man inte släppte denne man till Kina, en affär som var nära att gå i hamn förra sommaren. Det är ingen hemlighet att han knappast ingår i tränare Zinedine Zidanes planer. Premier League nästa?

– – –

Pierre-Emerick Aubameyang, Arsenal

Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: TT Nyhetsbyrån

Någon av denne skyttekung och Alexandre Lacazette förväntas ta flyttlasset från Arsenal. Aubameyang har ögonen på sig från bland annat Inter och Barcelona – men enligt färska uppgifter är han nära att förlänga.

– – –

Neymar, Paris Saint-Germain

Neymar. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kanske är planen att han ska axla Lionel Mesis snart fallna mantel. Kanske är han numera för gammal. Neymar har fyllt 28 och ryktena om en återkomst till Barcelona har svalnat – men det går inte att utesluta en affär.

– – –

Thiago Alcantara, Bayern München

Thiago Alcantara. Foto: TT Nyhetsbyrån

Det har länge talats om Liverpool för innermittfältaren som Pep Guardiola knöt till sig efter att själv ha tagit steget från Barcelona till Bayern München. Där har Thiago blivit kvar. Nu är Premier League-mästarna ett troligt nästa steg.

– – –

Lautaro Martinez, Inter

Lautaro Martinez. Foto: TT Nyhetsbyrån

Har en intensitet och ett målsinne som gjort att Barcelona vänt blickarna mot Milano, men så sattes coronakäppar i transferhjulet. Lautaro Martinez ser ut att bli kvar i Inter och får vänta på att bli lagkamrat med landsmannen Lionel Messi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.