Mexiko vann mot Sydkorea med 2-1

Mexiko följde upp skrällvinsten (1-0) mot Tyskland med att vinna mot Sydkorea med 2-1 och har maximala sex poäng efter två omgångar.

– Nu ska vi spela mot Sverige och det gäller att hålla oss lugna, Vi måste försöka säkra de tre poängen för att vinna gruppen, säger målskytten Hernandez.

Det blev två minuter av spänning på tilläggstiden efter att Tottenhamstjärnan Son Heung-Min fått på en kanon och reducerade 1-2 i den 93:e minuten, ett skott utifrån av högsta klass. Sydkoreanerna var dock helt slutkörda och orkade inte skapa någon chans av den korta tid som återstod.

Det gavs inte stora förväntningar på Mexiko som förlorade med 2-0 mot Danmark i genrepet.

– Vi kom till Ryssland med mycket kritik, men vi  har arbetat hårt och har mycket talang. Vi har ödmjukhet och har slagit Tyskland och Sydkorea, säger Hernandez till Reuters och känslan är som att vara mitt uppe i en dröm, eller ännu bättre.

– Det går inte att beskriva hur jag mår. Det här är bättre än en dröm.

Resultet i Tyskland-Sverige avgörande för tolkning av Mexikomatchen

Det var ett häftigt mexikanskt party i Rostov. Fansen sjöng fram laget mot en trolig åttondelsfinal. Eller trolig, om Tyskland slår Sverige så är det ganska öppet igen. Går att räkna på många olika sätt nu. Om Sverige tar poäng av Tyskland är en mexikansk seger ett drömresultat för blågult. Om Tyskland vinner senare i kväll är den mexikanska segern jobbig för Sverige. Den sydkoreanska reduceringen kan vara viktig för svensk del då målskillnad räknas om flera lag hamnar på samma poäng.

Efter 66 minuter spel kom Mexiko i en patenterat snabb omställning där de kom tre mot två och bollen spelades ut till Javier Hernandez (Chicharito) som fri från vänsterkanten satte 2-0. Han blev den förste spelaren att göra 50 mål för Mexiko.

Strax före timmen spelad letade sig Guardado fram och hittade till slut ett bra läge med sin vänsterfot och avlossade ett tungt skott som Cho Hyun-Woo tippade bort från det vänstra krysset, en högkaratig chans. Strax efteråt tog Lozano ner bollen akrobatiskt och hade en kort stund ett friläge men blev blockad.

Sydkorea ville ha en VAR-straff men domaren stod emot. Moon Seon-min sköt på Hector Moreno som träffades på armen som hölls mot kroppen.

Med någon minut kvar av halvleken vandrade Lozano in mot det koreanska målet men sköt en sju, åtta meter över. Totalt misslyckad missil som bara kråkorna fick se upp för. Han skrek rakt ut efter den missen.

Med lite drygt fem minuter kvar av halvleken kom Tottenhams Son i ett bra läge men målvakten Ochoa hann före.  Det var Son som till stor del ensam stod bakom Sydkoreas offensiv under matchen. Eftersom han var ensam kunde han oftast fångas in. Målet på tilläggstiden var inte hans bästa chans.

Fifa-presidenten såg matchen

Fifa-presidenten Gianni Infantino var på plats. Sydkorea var på gång före målet och kom av sig.

Någon minut efter straffen fick Miguel Layun ett utmärkt läge från straffområdeslinjen och sköt ett pressat hårt skott strax över ribban. Nära 2-0 till Mexiko där.

Straff för Mexiko i den 24:e minuten. Carlos Vela sköt den säkert till höger efter en lång väntan. 1-0 till Mexiko. André Guardado sköt en boll in i straffområdet och Jang Hyun-soo gled in i med armarna uppsträckta och fick bollen på sig, en ganska klar straff och VAR användes inte av domaren, även om domaren säkert fick info om situationen.

Tottenhams stjärna Son Heung-Min kom loss i en soloräd och fick dubbla chanser i den 22:a minuten men båda skotten blockerades av mexikanska försvarare. Han tog sig för ansiktet och insåg vad nära det var.

Matchens första bästa chans hade Sydkorea i den 13:e minuten. Hwang Hee-Chan drev upp bollen på vänsterkanten och spelade in den mot Lee Young men efter uppoffrande tillbakaspring av Hirving Lozano hann mexikanen emellan. Han tog en smäll för laget och grinade illa efter det.