Marcus Rohdén, Pontus Jansson och Filip Helander har alla blivit magsjuka. Foto: Bildbyrån

Tre spelare magsjuka – missade dagens träning

Uppdaterad
Publicerad

Under dagens presskonferens meddelade förbundskapten Janne Andersson att hela fyra spelare uteblir från dagens träning.

Magsjuka sätter stopp för tre av spelarna.

– Inte utan att man blir orolig, säger SVT:s expert Frida Östberg.

– Vi har fyra spelare som inte kommer att medverka på dagens träning, säger förbundskapten Janne Andersson under dagens presskonferens.

Isaac Kiese Thelin har stukat foten och vilar.

Herrlandslaget i fotboll

Pontus Jansson, Filip Helander och Marcus Rohdén har drabbats av magsjuka.

– Igår kväll blev tre av våra spelare lite dåliga i magen. Då vi inte kan utesluta att det kan vara smittsamt beslöt vi, av säkerhetsskäl, att låta dom vara kvar på hotellet. Vår fysioterapeut Fredrik Larsson är kvar i Gelendzjik med spelarna. Alla är på bättringsvägen och vi räknar med att de ansluter i morgon, kommenterar landslagets läkare Anders Valentin för svenskfotboll.se.

Alla fyra kommer att missa träningen inför matchen mot Tyskland i morgon.

– Man kan inte bli irriterad på stackars människor som får ont i magen. Ibland händer sådant här och då får man hantera det. Tyvärr blir folk sjuka och blir skadade ibland, så är det, säger förbundskapten Janne Andersson.

– Det här påverkar ju jättemycket även om det inte är startspelare. Är det magsjuka är det såklart en stor risk att det sprider sig till andra i laget. Det är inte utan att man blir orolig, säger SVT:s expert Frida Östberg.

”Har en idé om hur vi ska spela imorgon”

Janne Andersson ser fram emot matchen mot Tyskland på Midsommardagen.

– Mexiko skapade ett antal chanser mot tyskarna och det hoppas jag att vi också kan göra. Om tyskarna ser likadana ut har jag ingen aning men vi har en idé om hur vi ska spela imorgon, säger han.

– Att vi själva har möjlighet att ta oss vidare i andra matchen, den möjligheten är ju fantastisk, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet