Ada Hegerberg saknar att spela för det norska landslaget. Foto: Bildbyrån

Ada Hegerberg: ”Saknar att spela för Norge”

Uppdaterad
Publicerad

Ada Hegerberg avgjorde gårdagens Champions League-final med sitt hattrick. Men till VM i Frankrike kommer inte stjärnan på grund av en konflikt med det norska förbundet.

– Jag saknar att spela för landet, men inte för förbundet, säger den norska stjärnan.

Norska storstjärnan Ada Hegerberg vann Ballon d'Or den gångna säsongen. I går avgjorde hon dessutom Champions League-finalen för sitt Lyon, med ett hattrick mot Barcelona. Men i sommarens VM i Frankrike kommer den 23-åriga stjärnan inte.

Hegerberg har sedan 2017 en konflikt med det norska förbundet och var inte med i den VM-trupp som Martin Sjögren tog ut.

– Jag saknar att spela för mitt land men inte för mitt förbund, eller deras förbund, säger Hegerberg efter Champions League-segern.

– Jag är fortsatt en stolt norsk. Jag älskar mitt land. Jag saknar att spela för mitt land och det förklarar hela situationen, för jag har inte bett om den här situationen. Men det är verkligheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.