Ada Hegerberg och Norges svenska förbundskapten Martin Sjögren. Foto: BILDBYRÅN

Norska landslaget vill ha tillbaka Ada Hegerberg

Uppdaterad
Publicerad

Världens bästa fotbollsspelare, Ada Hegeberg, har sedan två år nobbat norska landslaget efter en konflikt med landslagsledningen – och det blir inte heller något VM för stjärnan i sommar. Men landslaget och förbundskaptenen Martin Sjögren vill ha henne tillbaka.

– Vi vill ju ha de bästa spelarna i laget, så vi hoppas att vi kan lösa det här, säger Norges svenske förbundskapten Martin Sjögren till NRK.

Det var efter EM-fiaskot 2017 som stjärnan fick nog. Ada Hegerberg meddelade att hon inte tänkte spela för landslaget. Lyon-anfallaren menade att det inte funnits utrymme för att sticka ut och att ledningen inte varit mottaglig för kritik eller kommunikation.

Svenske förbundskaptenen Martin Sjögren, som tog SM-guld med Linköping 2016, önskar att konflikten får en lösning.

– Vi vill ju ha de bästa spelarna i laget, så vi hoppas att vi kan lösa det här. Frågan handlar ju om hon själv vill vara med eller inte. Men jag tror absolut att hon kommer att spela för landslaget i framtiden, så vi får se när det blir, säger Norges svenske förbundskapten Martin Sjögren till NRK.

Mittfältsmotorn Ingrid Syrstad Engen är inne på samma spår.

– Självklart vill vi att hon ska vara med, alla är välkomna, säger hon till NRK.

Hegerberg själv sa efter Champions league-vinsten i lördags att hon saknar att spela för Norge men inte för förbundet.

Norge spelar i samma grupp som Frankrike, Sydkorea och Nigeria och inleder VM mot just Nigeria 8:e juni. TV4 sänder mästerskapet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.