När Ada Hegerberg fick ta emot guldbollen förra året fick hon frågan av den franske DJ:n Martin Solveig om hon kan Twerka. Att han ställde den frågan rev upp en stor medial debatt. Foto: SVT / TT

Piken till twerk-DJ:n: ”Han får spela gratis på mitt bröllop”

Publicerad

På Ballon D'or blev hon första kvinnan någonsin att bli utsedd till världens bästa fotbollsspelare. Men prisceremonin överskuggades av frågan: ”Kan du twerka”? I Skavlan berättar Ada Hegerberg nu hur hon upplevde situationen.

Det var när Ada Hegerberg mottog sin Ballon D'or som galans konferencier, den franske DJ:n Martin Solveig, i bästa sändningstid undrade om hon kunde twerka. En fråga som enligt honom själv var ett skämt, men som fick många att reagera starkt.

– Han (Martin Solveig) beklagade sig efteråt när det började komma in reaktioner. Jag hade fokus på firandet, men känner i efterhand att det var en märklig fråga. Det hade varit en märklig fråga även ställd till en man, säger Ada Hegerberg i intervju med Fredrik Skavlan.

Hon ser situationen som utagerad, men är positiv till att så många var uppmärksamma på händelsen.

– Det visar att vi har kommit en bit på vägen. Samtidigt finns det nog grövre kommentarer som man borde lyfta och reagera emot.

Med en glimt i ögat riktar Ada Hegerberg också en känga till DJ Martin Solveig:

– Han får väl spela gratis på mitt bröllop sen.

Se intervjun i sin helhet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer