Gustav Jarl, t v, efter sitt kvitteringsmål. Foto: Bildbyrån.

HIF-produkten förstörde festen för sin förra klubb

Uppdaterad
Publicerad

De bägge nykomlingarna, tillika bottenlagen, AFC Eskilstuna och Helsingborg delade på poängen på Tunavallen, efter en sen kvittering (1-1) av Helsingborgfostrade Gustav Jarl.

Helsingborg tog ledningen i andra halvlek, 1-0 efter en frispark av Andri Rúnar Bjarnason, frisparken var låg och såg inte helt otagbar ut. Kvitteringen kom lite från ingenstans, ett långt inlägg landade i bortre delen av straffområdet. Gustav Jarl satte dit huvudet och nickade in 1-1.

– Det var speciellt. Jag är från Helsingborg och har spelat i HIF i åtta år. Jag hade på känn att det skulle dyka upp ett läge och att jag skulle göra mål, sa Gustav Jarl till C More efter matchen.

Efter kvitteringen handlade det mesta om AFC och med lite tur hade Eskilstunalaget fått in ett segermål.

– Det var lågt tempo och många tekniska misstag, vilket är naturligt efter att vi har haft ett hårt matchande. Sen har vi ledningen i matchen och då är det klart att man vill vinna, sa Helsingborgtränaren Per-Ola Ljung.

För Helsingborg väntar den tredje nykomlingen, tillika bottenlag, Falkenberg i nästa omgång.

Allsvenskan

AFC Eskilstuna logo

AFC Eskilstuna

1 - 1

Helsingborgs IF logo

Helsingborgs IF

Tunavallen, Eskilstuna
Publik: 1983
Domare: Victor Wolf

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.