AFC Eskilstuna sparkar assisterande tränaren Anders Johansson. Foto: Bildbyrån.

AFC-tränare får sparken

Uppdaterad
Publicerad

AFC Eskilstuna sparkade under måndagen assisterande tränaren Anders Johansson. Han fick enligt Eskilstuna-Kuriren besked i går kväll om att han får lämna föreningen.

– Han (Alex Ryssholm) ringde mig i går kväll och sa att jag inte skulle vara kvar, säger Johansson till Eskilstuna-Kuriren.

Fotbollskanalen gick under måndagskvällen ut med uppgifter om att Anders Johansson får lämna AFC Eskilstuna, bara sex matcher in i säsongen. Laget är placerade sist i tabellen på tre poäng efter tre kryss mot Örebro SK, IFK Göteborg och Halmstads BK.

Anledningen uppges dock vara en annan än sportslig. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen, så uttryckte Johansson kritik mot klubbens ordförande Alex Ryssholm om att saker och ting i föreningen inte sköts professionellt.

Det förnekas på klubbens hemsida, där det går att läsa att det rör sig om samarbetssvårigheter med ledare och spelare i föreningen.

Vill inte berätta om anledningen

Johansson vill dock inte berätta om varför han får lämna föreningen.

– Jag kan inte kommentera det så mycket mer än att han sa att jag inte skulle vara kvar, säger Johansson.

AFC Eskilstuna har ännu inte gjort klart med en ny assisterande tränare till Pelle Olsson. Johansson får i sin tur se sig om efter ett nytt jobb. Han tillbringade senast sju år i Djurgården innan han tog steget över till nykomlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.