Foto: Bildbyrån

Aieshs pik efter röda kortet: ”Pratat extremt mycket”

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg bortaslog Häcken med 2-0.

Hosam Aiesh stod för ett drömmål – och under tillställningen gick han en match i matchen mot Kadir Hodzic.

– Han har gått ut och pratat extremt mycket inför matchen. Om att han har plockat mig... och vad det nu har varit. I stället för att fokusera på matchen. Det är lite synd om honom, säger Aiesh till SVT Sport.

Gästande IFK Göteborg tog ledningen efter blott fyra minuters spel genom Oscar Vilhelmsson. Lagkamraten Hosam Aiesh fastställde sedan slutresultatet till 2-0 efter ett läckert distansskott.

Under matchen hade just Aiesh en hel del duster med Häckens vänsterback Kadir Hodzic – som blev utvisad.

– Han har gått ut och pratat extremt mycket inför matchen. Om att han har plockat mig... och vad det nu har varit. I stället för att fokusera på matchen. Det är lite synd om honom. Han hade det jobbigt. Det kanske var hans största match i karriären, säger Aiesh till SVT Sport.

– Han har spelat i Mjällby och AFC tidigare och han kanske ville få mig ur balans, men jag är säker på mig själv och jag vet vad jag kan. Han får ett rött kort efter 68 minuter så det är ingen lyckad dag för honom, han kommer inte sova skönt i natt.

”Får käka upp sina ord ibland”

Hodzic sa i en intervju med Fotbollskanalen innan derbyt att han inte hade några problem att plocka ner Aiesh. Aiesh menar att han själv inte gillar att ”snacka” på förhand.

– Men han tog sig an det och gjorde det. Man får käka upp sina ord ibland och det fick han göra. Både på plan i vår match men sen fick han ett rött kort utöver det.

– Jag skrattade mest. Jag gillar att visa på plan. Han hade det riktigt tufft.

KLIPP: Göteborg vann derbyt mot Häcken

Efteråt klappade han dock om Hodzic i spelartunneln.

– Fotboll är en färskvara. Man ska inte snacka så mycket innan. Det är i dag man ska vara bra, inte i morgon. Hoppas han kommer tillbaka.

Han är nöjd med Blåvitts insats i övrigt.

– Skitskönt. Speciellt nu när vi har tre raka segrar. Vi är sugna på att fortsätta på samma spår, men samtidigt får man njuta i dag och ta nästa match i morgon.

”Lite fel av domaren...”

Kadir Hodzic är besviken efter matchen.

– Jag tycker att andra beslutet är väldigt tufft. Jag får en indikation av Glenn (Nyberg, domaren) att det inte är gult kort. Nu har jag sett video i efterhand. Visst, benet är utsträckt men jag tycker inte att det är så pass hög hastighet i tacklingen att det ska vara gult kort, säger Hodzic.

– Men sen går Glenn ut till linjedomaren och ändrar beslutet. Det är lite fel av Glenn att han först ger mig den indikationen och jag slappnar av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.