AIK vann efter elva raka förluster. Foto: Bildbyrån

AIK bröt dystra trenden mot Piteå

Efter elva raka förluster tog AIK tre efterlängtade poäng i Damallsvenskan. Matchhjältar mot Piteå blev målskytten Honoka Hayashi och målvakten Serina Backmark, som gjorde sin första match för säsongen – samma dag som hon tog studenten.

I helgen förlorade AIK derbyt mot Hammarby med 2-0. Det var lagets elfte raka förlust i Damallsvenskan och AIK var hopplöst sist i tabellen med bara tre poäng efter tolv matcher.

I kvällens hemmamatch mot Piteå var laget långtifrån favoriter. Men hemmalaget stod för en stabil insats och var i första halvlek närmast ett ledningsmål efter ett skott i ribban av Chinyelu Asher.

Och i den 82:a minuten kom till slut utdelningen. Honoka Hayashi satte 1-0 för AIK. Piteå pressade på för en kvittering i slutet av matchen. Men AIK-målvakten Serina Backmark, som gjorde sin första match för säsongen, höll tätt i målet.

– Jag mår riktigt bra, jag har tagit studenten i dag också, det är en riktig pangdag, säger Backmark till Viaplay eter matchen.

Backmark gjorde två matcher i Damallsvenskan förra säsongen och fick förtroendet mellan stolparna i matchen mot Piteå istället för Milla-Maj Majasaari som hade en tung match i derbyt mot Hammarby.

– Jag tycker vi sköter matchen på ett väldigt bra sätt, vi gör mål vilket är jävligt skönt och vi håller matchplanen väldigt bra, säger Backmark.

I tabellen är AIK fortsatt sist, men numera på samma poäng som nästjumbon Brommapojkarna.