AIK slog Djurgården i årets första Stockholmsderby. Foto: Bildbyrån

AIK slog Djurgården i årets första Stockholmsderby

AIK hamnade i underläge mot Djurgården.

Då lyckades Gnaget vända och vinna årets första Stockholmsderby efter ett sent mål av Michelle Rojas Flores.

– Vi fajtades verkligen för varandra, säger Monica Hagström till C More.

Fjolårssäsongen slutade med degradering för AIK. Nu väntar istället spel i elitettan den här säsongen. Trots det lyckades AIK vinna årets första tävlingsmatch – och årets första Stockholmsderby – mot damallsvenska Djurgården.

Bortalaget tog ledningen i den första halvleken genom Matilda Plan.

Med knappt 20 minuter kvar av matchen kvitterade dock Monica Hagström med ett läckert långskott.

– Jag tänkte innan matchen att jag skulle göra mitt första mål för AIK i dag. Det här har varit min drömmatch sedan jag var liten, säger Hagström till C More.

Segermålet kom så sent som i den 87:e minuten. Michelle Flores Rojas höll sig framme och tryckte in 2–1 från nära håll, vilket gav AIK tre poäng i första matchen av svenska cupens gruppspel.

I samma grupp spelar även Umeå och Piteå.