Kolbeinn Sigthorsson efter sitt första mål. Foto: Bildbyrån.

Dubbel av Sigthorsson frälste AIK

Kolbeinn Sigthorsson blev segerregissör för AIK mot Elfsborg.

Islänningen svarade för två mål och en assist när hemmalaget vann med 3-0.

Tränare Rikard Norling mönstrade ett anfall med Kolbeinn Sigthorsson och Henok Goitom – båda mållösa i årets Allsvenskan.

Duon bröt sin negativa trend när Elfsborg kom på besök i en match där AIK tog kommandot från start.

Efter förarbete från Goitom kunde Sigthorsson snappa upp bollen och peta in 1-0 med 24 minuter spelade.

Islänningen nöjde sig inte där och strax före halvtid satte han 2-0 med vänsterfoten efter ett lysande inlägg av Robert Lundström.

– Vi pressade högt, kontrollerade matchen och skapade mer chanser, sa Sigthorsson till C More i halvtid.

Goitom spräckte sin nolla

Elfsborg försökte få till en scenförändring i andra halvlek, men inhopparna Samuel Holmén och Jesper Karlsson kunde inte stoppa AIK.

I matchminut 65 tog Goitom emot en passning från Sigthorsson, trampade ifrån och bredsidade in 3-0 – en lättnad för kaptenen.

– Hade jag varit 25 hade det varit en stor grej att jag inte gjort mål än. Nu kändes det mer som att folk utifrån var mer stressade än jag. Kan man inte göra mål får man se till att vara assistkung i stället, säger Goitom med ett leende efter slutsignal.

Segern innebär att AIK knappar in på Malmö FF, som i morgon ställs mot Djurgården i ett stekhett toppmöte i Stockholm.