AIK:s Henok Goitom kan få vänta med seriestart till juni Foto: TT Nyhetsbyrån

AIK fotboll genomför korttidspermitteringar för spelare och ledare

Publicerad
Tidigare under måndagen meddelade Elfsborg att de genomför lönesänkningar för sina anställda.
Nu agerar även AIK.
De genomför nu korttidspermitteringar för spelare och övriga medarbetare.
– Det kändes självklart, säger lagkaptenen Henok Goitom.

Coronakrisen gör att de svenska fotbollsklubbarna tappar en hel del intäkter. Det är anledningen till att AIK Fotboll i dag meddelade att de genomför korttidspermitteringar. Föreningen skriver på deras hemsida att varje anställd inom klubben som regel permitteras till 60 procent under minst en månads tid, med start 1 april.

– Syftet med korttidspermitteringarna är att anpassa vår verksamhet till den verklighet som råder här och nu och med en framtid som är mycket oviss. Jag är otroligt stolt över den laganda som vår organisation har visat och den välvilja som finns hos våra medarbetare och spelare. Att under rådande omständigheter kunna genomföra detta i samsyn känns mycket bra, säger AIK Fotboll AB:s tf VD Håkan Strandlund på klubbens hemsida.

”Viktigt att alla bidrar”

Lagkaptenen Henok Goitom berättar att det var givet för spelarna att ställa upp.

– I det läge som klubben är i är det viktigt att alla bidrar. Som spelare har vi diskuterat vad vi kan göra, vi vet att vi står för en stor kostnad för klubben, framförallt nu när vi inte kan spela matcher, och det kändes självklart för oss alla i herrtruppen att göra vad vi kan för att lätta på den kostnaden, säger han.

Damlaget omfattas inte av permitteringarna då verksamheten för dem fortfarande pågår i full omfattning.

Korttidspermittering innebär att den anställda går ner i arbetstid under en period, samtidigt som staten går in och ger ekonomiskt stöd. Den anställda får behålla en stor del av sin ordinarie lön.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer