AIK-spelarna firar 1–0 mot Halmstad Foto: Bildbyrån

AIK hakar på i toppen – besegrade Halmstad

AIK hakar på i toppen.

1–0 hemma mot Halmstad efter mål av Nicolas Stefanelli inför 12 000 personer på Friends Arena.

– Vi har inte förlorat här den här säsongen, kanske är fansen anledningen, säger matchvinnaren.

Ett Europaplats-jagande AIK tog en stabil 1–0-seger hemma mot Halmstad i allsvenskan.

Matchens målskytt, Nicolas Stefanelli, brände ett fint läge redan i den sjätte minuten när anfallaren fick avsluta ostört i straffområdet vid en AIK-hörna.

Samma Stefanelli fick dock chansen igen en kvart senare. Frispelad av Goitom kunde 26-åringen raka in sin egen retur bakom Malkolm Nilsson i Halmstads mål. Det var anfallarens fjärde mål för säsongen och samtliga fyra har kommit på hemmaplan.

– Det är otroligt att spela med fans på läktarna. det ger extra energi. Men jag måste bättra mig på bortaplan, säger han.

Halmstad med stolpträff

AIK fortsatte att trycka på i andra halvlek och Halmstad fick mest koncentrera sig på försvarsspelet. Men i den 74:e minuten var bortalaget nära att chocka AIK när Emil Tot Wikström prickade stolpen från utanför straffområdet.

Men närmare än så kom inte gästerna. Matchen slutade 1–0 till hemmafansen på Friends belåtenhet.

Kritik mot underlaget

Men det var inte bara positiva miner från AIK-lägret efter kvällens seger. Både tränare och spelare riktade hård kritik mot gräsmattan på Friends Arena.

– Jag borde inte säga det här, men jag börjar nästan gilla att spela på platsgräs mer än naturgräs, säger mittbacken Alexander Milosevic till Discovery+.

– Vi förberedde en ide i tre dagar och kom hit och spelade på en jäkla parkeringsplats. Det ser ut som en parkeringsplats på en loppis, säger lagets tränare Bartosz Grzelak.

För AIK väntar härnäst ett Stockholmsderby mot tabellettan Djurgården den 8 augusti – på Tele2 Arena. Halmstad möter i sin tur tabelltvåan Malmö på hemmaplan den 7 augusti.

MER ALLSVENSKAN: Selmani poängräddare för Bajen