Hammarby och AIK kryssade i derbyt. Foto: TT

John Guidetti målskytt i derbyt – slutade lika

AIK fick en drömstart på Stockholmsderbyt när John Guidetti smällde 1–0 redan efter en dryg minut, men kort därpå tvingades han sedan kliva av skadad.

Men Hammarby skakade av sig chocken – och med ett 2–2-läge jagade båda lagen seger i andra halvlek, men utan att lyckas.

– Jag är lite deppig att det slutade som det slutade, säger Guidetti till SVT Sport.

AIK, som inte tog sig vidare från Conference League-kvalet efter att ha förlorat mot Slovacko i torsdags, rivstartade mötet med Hammarby med att ta ledningen i andra minuten.

John Guidetti satte inför drygt 45000 åskådare igång anfallet och återfick sedan bollen, från Erik Ring, i straffområdet. Han lyckades fullborda insatsen med ett riktigt klassavslut och med det ordna 1–0.

Klev av skadad

Men 30-åringens första derby i AIK-tröjan skulle inte bli långvarigt. Guidetti som har haft en skada i hälen spökandes, tog sig för underbenet, blev undersökt och fick foten sprejad, men tvingades ändå kliva av efter 28 minuter.

– Jag har haft en inflammation i hälsenan, den har varit vätskefylld och så. Det har varit ett tufft matchande, säger Guidetti till SVT.

– Det går inte att veta hur det känns förrän det blir skarpt läge, säger han om beslutet att spela trots att han vetat om problemen ett tag.

Mindre än tio minuter senare skulle dessutom Hammarbys Nahir Besara placera in 1–1 efter en välplacerad passning av Darijan Bojanic.

Men hemmalaget skulle chocka Bajen även i andra halvlek.

”Fint att sätta in den”

Nicolas Stefanelli noterades för 2–1-målet, men först efter att bollen gått via försvararen Mads Fenger. Svaret från Hammarby skulle dock inte dröja länge. Bojantic skulle leverera ännu en snygg passning, som kunde tas ned och förvaltas väl av Veton Berisha: 2–2.

– Nu är vi besvikna med bara ett poäng, men kanske vi tycker det är bra senare, säger Veton Berisha.

Det var två lag som verkligen ville avgöra, men fler mål än så blev det inte och därmed får AIK och Hammarby dela på poängen.

– Det känns som att vi slarvar bort tre poäng, säger AIK:s Mikael Lustig.