Jack Lahne i BP-tröjan. Foto: Bildbyrån

AIK lånar Jack Lahne fram till sommaren

Uppdaterad
Publicerad

Den 17-årige anfallaren Jack Lahne gjorde succé i Brommapojkarna förra säsongen. För två månader sedan lämnade han BP för franska Amiens och nu köper de loss Lahne. Men först ska han tillbringa våren i AIK på ett lån som sträcker sig till den 31 juli.

– De senaste tio årens resultat för klubben, tillsammans med en hemmaarena med naturgräs och inte minst den spelarutveckling som vi visat upp, har gett oss ett försprång när spelare vill välja en seniormiljö i Stockholm. AIK Fotboll bygger med lånet av Jack Lahne en långsiktig relation med en av de bästa unga spelarna från Stockholm, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens webbplats.

BP:s manager Roberth Björknesjö beskriver övergången som den största i föreningens historia.

– Den här övergången ger oss nya förutsättningar för att utmana på sikt och stärka vårt arbete, säger han till klubbens webbplats.

2018 spelade den då 16-åriga Lahne i 19 av BP:s matcher och gjorde fyra mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.