AIK har uppförsbacke inför playoff-returen. Foto: Bildbyrån

AIK-motståndarnas flygplan väldigt försenat: ”Kastade om i schemat”

Uppdaterad
Publicerad

AIK:s tjeckiska motståndare i playoffet, till Conference League har inte fått en optimal uppladdning. De skulle ha flugit till Stockholm i förmiddags, men planet blev cirka tio timmar försenat.

– Vi kastade om i schemat och tränade i Brno, säger Pavel Trubacik, som är talesperson för Slovacko, till SVT Sport.

Slovacko vann med 3-0 på sin hemmaplan i den första matchen i dubbelmötet mot AIK. Klockan 10 i morse var tanken att de skulle flyga till Stockholm för att imorgon kväll spela playoff-returen mot AIK, men så blev inte fallet.

– Det var något tekniskt fel på planet så de var tvungna att byta ut det. Vi kastade om i schemat och tränade i Brno istället, säger Trubacik.

Det tjeckiska laget kom i väg runt 21.00 istället.

– Det är likadant som vi gör då vi spelar borta i ligan. Vi tränar på hemmaplan och sedan reser vi på kvällen. För oss är det ingen stor förändring, egentligen är det här kanske till och med lite mer naturligt.

Trubacik tror inte att förseningen ska påverka matchen negativt för Slovacko.

– Jag har inte pratat med alla spelare, men jag pratade med kaptenen (Michal Kadlec) och han är rätt så okej med det här. Vi har diskuterat det här och han sade att de tycker det är okej. De hade en bra träning och en bra middag på hotellet här. De är ganska nöjda, säger Trubacik.

AIK, med nya tränaren Henok Goitom, måste alltså vända ett 3-0-underläge från det första mötet för att de ska spela Europa-gruppspel i höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.