AIK spelade 0-0 igen – tung start för mästaren

Uppdaterad
Publicerad

Henok Goitom petades återigen i AIK. Hans ersättare Chinedu Obasi var den som närmast ett mål mot Norrköping – men skottet räddades på mållinjen. Så nära var det för AIK.

Men svenska mästaren AIK har fortfarande inte gjort mål i årets allsvenska. Efter 0-0 mot Östersund blev det också 0-0 mot Norrköping.

– Jag tycker Norrköping är det spelförande och det bättre laget, säger Sebastian Larsson till SVT Sport.

AIK har fortsatt inte vunnit i allsvenskan i år. De har faktiskt inte ens gjort mål.

Men oj så nära det var. Chinedu Obasi sköt – skottet var på väg i mål – men där dök han upp, Lars Gerson. I sin hundrade match för Norrköping räddade han sitt lag från nederlag genom att glidtackla bort bollen på mållinjen.

0-0 slutade AIK mot Norrköping.

– Vi har tillräckligt med chanser för att göra mål. Lite sista tredjedelen som gör att vi inte lyckas, säger Simon Thern till SVT Sport.

Norrköping hade sina lägen de också – inte minst Jordan Larsson. Larsson som gjorde mål i premiären hade en nick i ribban och ett par vassa avslut, men inte heller Norrköping har vunnit i år.

”Kan bara bli bättre”

– Jag tycker Norrköping är det spelförande och det bättre laget, säger Sebastian Larsson till SVT Sport.

I AIK fick också stortalangen Jack Lahne göra debut. Den förre Brommapojkarna-spelaren visade stundtals prov på samma fina fötter som förra säsongen men fick lämna sin första AIK-match mållös.

– Vi är trygga bakåt och släpper inte till mycket.

Allsvenskan

IFK Norrköping logo

IFK Norrköping

0 - 0

AIK logo

AIK

Östgötaporten, Norrköping
Publik: 14162
Domare: Andreas Ekberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.