AIK:s guldhjälte klar för MLS. Foto: Bildbyrån

AIK:s guldhjälte klar för MLS

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan spelade Robin Jansson i Oddevold i division 1. Nu är en av AIK:s guldhjältar, den mest otippade av dem alla, klar för Orlando i MLS. Mittbacken lämnar AIK direkt – klubben får mellan 2,5 och 5 miljoner för honom.

Det blev bara ett år för sensationen Robin Jansson i AIK. Efter att ha kommit till klubben i april förra året, blev mittbacken tämligen snabbt ordinarie. Nykomlingen krönte sedan sin insats i klubben med att göra det avgörande målet i AIK:s guldmatch mot Kalmar i höstas.

– Robins historia är unik. Transfern till AIK, utvecklingen i AIK och hjälterollen i Allsvenskans sista omgång är tre delar som ingen ens funderade på i början på mars 2018. Med mindre än tio månader kvar på avtalet är vi överens med Robin och Orlando City om att en försäljning är nästa kapitel för honom säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

”Hoppas våra vägar möts i framtiden”

Jansson själv säger så här:

– Ända sedan den dagen som jag kom till AIK har jag blivit väldigt bra mottagen och fått ett bra stöd från spelare, ledare och fantastiska supportrar. Jag har haft en underbar tid i AIK och förra året lyfte vi Lennart Johanssons pokal tillsammans. När den här möjligheten med Orlando City dök upp var det ett äventyr som jag ville testa på. Jag hoppas att våra vägar möts igen i framtiden, säger Robin Jansson.

Jansson har gjort 31 tävlingsmatcher för AIK och stått för tre mål och en assist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.