Häcken till semi efter nytt Göteborgsderby

Häcken är klart för semifinal i Svenska cupen. Gais besegrades med 4–2 i säsongens andra Göteborgsderby. I semifinalen får de dock klara sig utan Paulinho som fått rött kort för filmning.

– Förstår att det kommer reaktioner, säger domaren till C More.

Dagens match var det andra Göteborgsderbyt för Gais på kort tid. Det var i den näst sista gruppspelsmatchen mot IFK Göteborg som pyroteknik kastades mot Gais-supportrar och matchen fick avbrytas. Efter mycket om och men tilldömdes Gais en 3–0-seger. Laget kunde sedan besegra Nyköping och ta sig vidare från gruppen.

Häcken, som haft en behagligare resa i gruppspelet där man vann samtliga matcher, gick in i matchen med en stark offensiv. En seger i svenska cupen skulle betyda Europaspel, något laget missade efter att ha slutat femma i Allsvenskan. I den tjugonde minuten skulle den höga pressen betala sig när Alexander Jermejeff stänkte in 1–0 med knät.

Paulinho utökade hemmalagets ledning från straffpunkten tidigt i den andra halvleken. Det skulle bli både ett och två mål till för Häcken som dominerade matchen. Gais fick dock det sista målet i matchen genom Leonard Pllana 4–2.

– Det var en bra match, vi var gedigna och ödmjuka inför uppgiften säger Häcken-tränaren Andreas Alm till SVT Sport.

Med bara minuter kvar gick Paulinho ner i offensivt straffområde, domaren ansåg att brassen filmade och gav honom sitt andra gula kort i matchen. Det betyder att Paulinho missar semifinalen mot Djurgården eller Hammarby.

Omtalat rött kort

– Jag förstår att det kommer reaktioner från Häckens sida att tappa en viktig spelare. Min bedömning av situationen är att det är ingen touch på Paulinho utan han försöker få straffspark, sade domare Kristoffer Karlsson efter matchen till C More.

Men enligt Gais Aidan Harvey, som också var inblandad i situationen, skulle domslutet varit ett annat.