Pyroteknik avbröt Göteborgsderbyt.

Göteborgsderbyt avbrutet på grund av pyroteknik

Uppdaterad
Publicerad

Matchen mellan IFK Göteborg och Gais avbröts i början på andra halvlek på grund pyroteknik. Efter ett långt uppehåll kom beskedet att matchen spelas klart i morgon utan publik. Det stod 0-0 när matchen avbröts.

– Jag blir lite lätt chockad, jag tycker synd om fotbollspubliken, säger Gais tränare Bosko Orovic till SVT Sport.

Första derbyt mellan IFK Göteborg och Gais på sju år. Efter en mållös första halvlek, ställning 0-0, avbröts matchen efter att Blåvitts klack tänt bengaler, avfyrat fyrverkerier och smällare i början på andra halvlek. Samtliga spelare beordrades av planen och Gais-målvakten Marko Johansson höll sig för ena örat när han lämnade planen.

– Våran spelare fick en smällare nära örat, det brusar, säger Orovic till C More.

Drama på Göteborgsderby

Ett långt möte hölls på Bravida Arena huruvida matchen skulle fortsätta spelas eller inte.

Matchen avbröts

– Jag är oerhört besviken. Sånt här ska inte hända. Jag hoppas ändå att matchen spelas klar, säger Mats Engström, ordförande i IFK Göteborg till Aftonbladet.

Så blev det inte. Efter en lång paus kom beskedet att matchen inte kommer att återupptas under kvällen.

– Det handlar om spelarnas säkerhet, det står vi bakom. En underbar stämning tills det här hände, det är under all kritik, säger Orovic.

”Mer likt nyårsafton än fotbollsmatch”

Svenska fotbollförbundets matchdelegat, Niklas Bengtsson, meddelade i ett tidigt skede att matchen skulle spelas klart efterföljande dag utan publik.

– Vi har i den här matchen bengaler, knallskott och fyrverkerier och det träffar nära spelare. Hela planen är full av pyropjäser och alla i matchmötet är överens om att det var mer likt nyårsafton än en fotbollsmatch.

Senare beslutades att matchen inte kommer spelas klart och Gais tilldömdes segern.

Svenska cupen herrar

IFK Göteborg

0 - 3

GAIS

Bravida Arena, Göteborg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Drama på Göteborgsderby

Mer i ämnet