Daniel Nannskog. Foto: Bildbyrån

Nannskog om derby­skandalen: ”Det är förjävligt”

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgsderbyt mellan IFK Göteborg och Gais i svenska cupen fick avbrytas på grund av pyroteknik.

SVT:s expert Daniel Nannskog fördömer supportrarnas beteende.

– Det är förjävligt det som hände, säger han.

Det första derbyt på sju år mellan IFK Göteborg och Gais avbröts efter drygt 50 minuter som ett resultat av kraftig rökutveckling på Bravida Arena. ”Blåvitts” supportrar hade då använt pyroteknik och avfyrat raketer.

Speakern meddelade att matchen skjuts upp och förbundets matchdelegat Niklas Bengtsson bekräftade för C More att matchen spelas klart inför tomma läktare i morgon, tisdag.

– Det är en kraftfull markering från de ansvariga att man avbryter matchen och att de får spela inför tomma läktare. De vill få bort det här från arenorna såklart. Det här är ingenting man vill se över huvud taget.

– Speciellt inte att det slängs in några bangers. Sådana kan skada spelare ordentligt och kan äventyra en hel karriär om det träffar riktigt illa, säger SVT:s expert Daniel Nannskog.

Under sin aktiva karriär var han själv med om att det kastades in bangers – en kraftig typ av smällare som kan ge permanenta hörselskador – på planen.

– Jag minns hur rädd och förbannad jag blev. Jag firade ett mål och den kom jättenära mig. Jag kommer ihåg att jag blev vansinnig, men rädd samtidigt. Det susade i skallen resten av matchen efter det, säger Nannskog.

Matchen spelas klart i dag, tisdag klockan 14.00.

Svenska cupen herrar

IFK Göteborg

0 - 3

GAIS

Bravida Arena, Göteborg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.