Öster skrällde mot Malmö FF Foto: Bildbyrån

Öster chockade MFF

Uppdaterad
Publicerad

Öster stod för en riktig skräll i Svenska cupen hemma mot Malmö FF. Växjö-laget vann med 2-1 efter mål i 89:e minuten.

Malmö FF mötte i torsdags Chelsea på Stamford Bridge i Europa Leauge. Idag mötte laget Öster i Tipshallen i Växjö i Svenska cupen. Och precis som mot Chelsea förlorade MFF.

Hemmalaget gjorde matchens första mål när Dragan Kapcevic gjorde 1-0 tidigt i andra halvlek. Men MFF replikerade ledningsmålet snabbt när Marcus Antonsson sköt in kvitteringen på straff.

Öster gjorde en stark insats och hade flera bra chanser att göra mål och till slut kom utdelningen. Inhopparen Gustav Ahrn avgjorde matchen när han satte 2-1 till hemmalaget.

– Vi vet vilka förutsättningar som gäller och vi ska gå för vinst i sista matchen. Vi hoppas vi har några spelare tillbaka efter skador och har ett fräscht lag. Vi hoppas på ett bra resultat, säger målskytten Dragan Kapcevic till C More.

En riktig cupskräll av Öster som nu har sex poäng och leder gruppen med en match kvar att spela. Det räcker med ett kryss i sista matchen mot Degerfors för att laget ska gå vidare.

Svenska cupen herrar

Östers IF

2 - 1

Malmö FF

Tipshallen, Växjö
Publik: 2055

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.