Matchen mellan Gais och Göteborg blev uppskjuten. Foto: Bildbyrån

Beskedet: Gais tilldöms skrivbordsseger

Uppdaterad
Publicerad

Gais tilldöms seger med 3-0 efter måndagens avbrutna Svenska cupen-möte mot IFK Göteborg.

”Det är klarlagt att det är Göteborgs supportrar som antänt och kastat pyrotekniken. Det har i sin tur

lett till att matchen har avbrutits”, skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Det var i måndags som Svenska cupen-mötet mellan Gais och IFK Göteborg avbröts på grund av att raketer avfyrades från ena kortsidan där Göteborg-fansen höll till.

Sedan dess har det varit flera turer fram och tillbaka.

Först skulle matchen spelas på tisdagen utan publik, någon som sedan inte blev av och i onsdags lämnade Gais walk over. Därefter lämnade Svenska Fotbollsförbundets tävlingskommitté över beslutet i frågan till disciplinnämnden.

Disciplinnämnden hade i sin tur ett telefonmöte i onsdagskväll där ett beslut i hur de ska göra med matchen togs.

”Enda korrekta beslutet”

Det beslutet presenterades under fredagsmorgonen.

Gais tilldöms segern med 3-0.

”Det är klarlagt att det är Göteborgs supportrar som antänt och kastat pyrotekniken. Det har i sin tur lett till att matchen har avbrutits”, skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

– Tyvärr det enda korrekta beslutet i en mycket mycket tråkig historia vilket innebär att det inte skapar någon direkt glädje. Nu måste vi se framåt, säger Gais ordförande Glenn Heiman till Gais.se.

IFK Göteborg kommer inte överklaga beslutet.

– Vi accepterar nämndens beslut utan invändningar då vi måste tydliggöra för de ansvariga för förseelsen vilka negativa konsekvenser som deras handlande medför för klubben, säger klubbdirektören Max Markusson i ett uttalande på klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.