Polisen har fått in flera anmälningar efter det uppskjutna cupderbyt. Foto: Bildbyrån

Gais lämnar walk over

Uppdaterad
Publicerad

Gais kommer inte ställa upp och återuppta Göteborgsderbyt som blev uppskjutet i måndags.

Det meddelar klubben idag.

– Vi är beredda på att regelverket eventuellt kan straffa oss, säger klubbchef Erik Bergkvist.

”Vi har tappat allt intresse för att engagera oss vidare i svenska cupens andra gruppspelsomgång.”

De orden går att läsa på Gais hemsida under onsdagsmorgonen.

Klubben meddelar att de lämnar walk over och inte kommer ställa upp och återuppta den uppskjutna Svenska cupen-matchen mot IFK Göteborg.

– Det var ett enkelt beslut, men samtidigt kontroversiellt. Nu går vi vidare till gruppspelsmatch tre och lämnar det här bakom oss. Vi är beredda på att regelverket eventuellt kan straffa oss, säger Gais klubbchef Erik Bergkvist till hemsidan.

Låter SvFF hantera utfallet

Orsaken till att matchen blev uppskjuten var att människor på kortsidan, där IFK Göteborg hade sin klack på Bravida Arena, brände av flera hundra raketer i början på den andra halvleken.

Först var det tänkt att matchen skulle återupptas i går, tisdag, och spelas utan publik.

Men det ville inte Gais, som även fick målvakten Marko Johansson skadad. Smällarna påverkade honom så pass att han inte skulle kunna komma till spel.

Dagens besked lämnar frågan om vad som kommer hända med resultatet obesvarad.

Klubben överlämnar nu hanteringen av sportsligt utfall och eventuella disciplinära åtgärder till Svenska Fotbollförbundet.

Svenska fotbollförbundets kommunikatör Staffan Stjernholm säger till SVT Sport att det ännu inte kommit in en skriftlig walk over från superettan-laget, men då det gör det kommer tävlingskommittén att sammanträda för att ta ett beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.