Supporterpolisen menar att pyrotekniken har bidragit till en mer otrygg situation på svenska fotbollsläktare. Foto: Bildbyrån

Beskedet: Derbyt ska spelas klart en annan dag

Uppdaterad
Publicerad

Gais ansåg att de borde tilldömas en 3-0-seger. IFK ansåg att matchen bör spelas en annan dag. Nu kommer beskedet från förbundet: matchen ska trots allt spelas klart en annan dag.

Svenska fotbollsförbundet har fört diskussioner under dagen och det officiella beslutet har låtit vänta på sig. Men nu verkar Svff gå på Blåvitts linje.

På förbundet hemsida meddelades strax efter klockan 15 att:

Drama på Göteborgsderby

”Samtliga inblandade parter i måndagens avbrutna cupmatch IFK Göteborg -Gais, de båda föreningarna samt SvFF och SEF, är av uppfattningen att matchen ska fullföljas.”

Enligt Svff är tanken att matchen ska spelas klart före avslutande omgången i gruppspelet.

Förbundet avslutar med att betona att det nu är upp till tävlingskommittén att besluta formellt i frågan.

Gais beslutade om walk over

Derbyt mellan IFK Göteborg och Gais avbröts i går när blåvitts klack tände bengaler och sköt bangers mot planen. Klubbarna kom tillsammans med förbund, domare och polis överens om att spela matchen 14.00 under tisdagen.

Men efter att Gais målvakt Marko Johansson meddelat att han skadat örat i samband med händelsen och därför inte skulle kunna spela under tisdagen, valde de grönsvarta att inte ställa upp till matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Drama på Göteborgsderby

Mer i ämnet