SVT Sports expert Daniel Nannskog. Foto: BILDBYRÅN

Nannskog: Gais borde tilldelas segern

Uppdaterad
Publicerad

Gais har meddelat att de inte tänker ställa upp något lag till spel i eftermiddag – ett beslut SVT Sports expertkommentator Daniel Nannskog förstår.

– Jag kan förstå att Gais fattar det här beslutet och nu sätter man enorm press på förbundet. Jag tycker ändå att Gais borde tilldelas segern. Det kan inte vara så att fans kan skada spelare på plan och komma undan med det, säger han.

SVT Sports expert Daniel Nannskog tycker det är ett svårt läge och är för att matcher avgörs på plan och spelas klart. Men han är inte helt överens med förbundets första beslut, alltså att matchen skulle återupptas idag klockan 14.

– Det är bara att gå till sig själv om jag hade varit den spelaren som blivit skadad, i det här fallet Marko Johansson, hade jag blivit skitförbannad om inte segern hade tilldelats mitt lag, säger han.

”Extremt sorgligt”

Han tycker att segern borde tilldelas Gais.

– Det är en ny situation med tanke på att en spelare har blivit så pass skadad att han inte kan spela. Om man blivit skadad av fans och inte kan spela vidare då borde det, tycker jag, bli seger till det laget som blev drabbat. Det känns så, säger Daniel Nannskog.

Han fortsätter:

– Det är så klart tufft för IFK Göteborg om de skulle straffas för något som några av deras supportrar har gjort men som jag ser det finns det ingen annan utväg. Extremt sorgligt och tråkigt att det ska behöva dras så här långt och kanske ändå avgöras på ett skrivbord och inte på plan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.