AIK tappade ledningen i Borås

Topplaget AIK:s form i allsvenskan är svag. Trots ledning med en kvart kvar blev det oavgjort borta mot Elfsborg – ett resultat som de andra topplagen tackade för.

– Vi gör en sådär match, vi måste driva på bättre, sa AIK-tränaren Rikard Norling efter att han motat bort sina protesterande spelare efter matchen.

Elfsborg är ofta bra på hemmaplan och efter en lite trevande start var det hemmalaget som var det bästa laget i första halvlek. AIK:s backlinje fick slita hårt för att hålla nollan, och en gång var ribban i vägen också.

– Vi betalar dyrt för det här. Vi är inne i en fas där vi inte är i form. Då får man försöka ta till de medel man har. Som att kämpa, sa AIK:s mittbäck Per Karlsson till CMore i paus. Elfsborg har fått press på oss, och dessutom en del fasta situationer, det kan straffa sig.

Elfsborg var det bättre laget i första halvlek, men i andra halvlek avstannade Elfsborgs offensiv medan AIK sakta men säkert arbetade sig in i matchen

AIK ropade på straff

Med en kvart kvar hamnade bollen hos Henok Goitom i målområdet. Han slog in den resolut samtidigt som han visade att han inte var offside, att Jesper Karlsson stod nedanför.

Men AIK är inte samma lag som förra året, laget lyckas inte längre behålla ledningar och i 82:a minuten kom kvitteringen då Jonathan Levi, lite överraskande, kom igenom och slog in 1–1.

AIK pressade på ordentligt de sista minuterna, Henok Goitom hade ett jätteskott, och det fanns en situation där AIK kunde fått en straff.

Matchens sista spark, Heradi Rachidis hårda skott, kunde ha avgjort både matchen och serien.

Efteråt var flera AIK-spelare fram hos domaren och klagade på att Anton Saletros inte fick straff. Tränaren Rikard Norling gick då fram och motade bort spelarna, bland annat landslagsspelaren Sebastian Larsson.