AIK vann mot Göteborg efter Larssonstraff

AIK har fortfarande guldchans i allsvenskan efter seger mot IFK Göteborg på hemmaplan med 1-0. Matchens enda mål gjordes av Sebastian Larsson på straff.

– Jag tycker att den är solklar, säger Goitom till C More i halvtid angående straffen.

AIK tog emot IFK Göteborg framför drygt 18 000 hemma på Friends Arena.

I den 19:e minuten fick AIK straff sedan Henok Goitom gått ned i en duell med André Calisir. Straffen förvaltades sedan säkert av Sebastian Larsson som lade den till höger om Ioannis Anestis. Kort därefter var AIK nära att dryga ut till 2-0, men Goitoms avslut gick tätt utanför.

Innan halvleken var slut hade även stjärnan Nabil Bahoui klivit av med en skada.

I den 70:e minuten åkte André Calisir tveksamt ut sedan han hamnat i en duell med AIK:s Tarik Elyounossi.

Calisir utvisad

Trots det röda kortet skapade IFK Göteborg mest och i den 90:e minuten fick Hosam Aiesh ett jätteläge, men Oskar Linnér kunde rädda cykelsparken. I slutminuten fick Elyounossi ett jätteläge, men matchen slutade 1-0.

– Det är starkt att kunna vinna ändå till slut. Vi är inte i toppform spelmässigt, vi får kämpa ett tag här för att få till det vi vill rent spelmässigt. Men tre poäng är ändå det viktiga och vi är med, säger Rikard Norling till C More.

Resultatet gör att AIK är fyra poäng bakom serieledande Djurgården.