Målvaktstabben som kan ha grusat Häckens Europadröm

Uppdaterad
Publicerad

Häcken gick på en oväntad plump i jakten på en plats i Europa efter en grov tavla av målvakten Peter Abrahamsson som fumlade in en frispark från Elfsborgs Jesper Karlsson.

– Vi har inte så mycket kvar att spela för, säger tränaren Andreas Alm efter förlusten.

Häckens jakt på en plats i Europaspelet kom av sig rejält hemma på Bravida Arena. I huvudrollerna hamnade två målvakter. Elfsborg, som tillfälligt tagit en ilsken Kevin Stuhr Ellergaard ur träning, ställde Tim Rönning mellan stolparna för tredje gången den här säsongen. I andra änden fanns den betydligt mer rutinerade Peter Abrahamsson och det var just Häcken-målvakten som hamnade i strålkastarljuset i början av matchen.

På en frispark från drygt 30 meter slog Jesper Karlsson till med ett skott som såg ut att landa rakt i händerna på Abrahamsson. Men Abrahamsson, som sällan gör några stora misstag, fumlade in bollen i mål.

En dryg kvart senare kunde Ahmed Yasin kvittera på straff efter att själva ha ordnat den. Olycksfågel i Elfsborg blev mittbacken Alex Portillo som klumpigt rev ner Yasin.

Abrahamsson fick revansch på sig själv när han i den andra halvleken stoppade Karlsson från att med huvudet göra sitt andra mål i matchen. I stället var det Sivert Heltne Nilsen som med sitt första mål för säsongen kunde avgöra matchen.

Efter matchen var Häckens tränare Andreas Alm öppen med att kampen om Europa mer eller mindre är över.

– Vi hamnar i ett jättevakuum bakom dom där uppe. För tio dagar sedan var vi i guldstriden och nu finns det knappt syre där bakom. Nu har vi fem matcher kvar och sex poäng upp. Det känns jävligt svårt. Dom andra lagen kastar bara poäng i ryggsäcken och ser man på deras scheman så ser det inte ut som att det tar stopp.

– Vi kommer inte komma mot Östersund hemma och skita i det. Men vikan inte gå omkring och låtsas som att vi är med i det här. Vi ärefter dom bästa lagen och det är en besvikelse faktiskt. Vi är intetillräckligt bra för att vara bland dom bästa.

Allsvenskan

BK Häcken logo

BK Häcken

1 - 2

IF Elfsborg logo

IF Elfsborg

Bravida Arena, Göteborg
Publik: 2686
Domare: Victor Wolf

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.