Örebro jublar efter 1-0 mot Östersund Foto: Bildbyrån

Galet självmål sänkte Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Efter en tung höst där Östersund sjunkit i tabellen så var laget ute efter att bryta förlustsviten på fem raka matcher när laget gästade Örebro. Men istället blev det ännu en tung kväll för ÖFK när Kalpi Ouattara satte bollen i eget mål, som även blev matchavgörande.

Östersund hade inför mötet med Örebro endast två poäng ned till Falkenberg på kvalplats, och med nio raka matcher utan seger och fem raka förluster så var laget på jakt efter en välbehövlig trea.

Men trots ett stort spelövertag, och ett övertag i antalet målchanser så kom aldrig det förlösande målet. I varje fall inte i rätt mål.

I 61:e minuten, i en spelvändning för Örebro, så hamnade bollen efter ett inlägg mitt framför Östersundsmålet. Där stod Östersundsbacken Kalpi Wilfried Ouattara, som olyckligt sparkade in bollen i eget mål.

Östersund hade efter kallduschen några ströchanser, men lyckades aldrig göra mål på rätt planhalva. Istället lyckades Örebro utöka ledningen på en spelvändning där Martin Broberg spelade fram till Agon Mehmeti, och sjätte raka förlusten för Östersund var ett faktum.

Allsvenskan

Örebro SK logo

Örebro SK

2 - 0

Östersunds FK logo

Östersunds FK

Behrn Arena, Örebro
Publik: 3412
Domare: Patrik Eriksson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.