Spelarna i Östersund (rött) kommer att få sina löner i tid, trots den ekonomiska krisen. Foto: TT/Arkiv

ÖFK:s besked: Kan betala ut lönerna i tid

Uppdaterad
Publicerad

Trots den ekonomiska krisen som kan leda till konkurs för Östersunds FK meddelar fotbollsklubben att man kan betala ut lönerna till spelare, ledare och anställda i veckan som planerat, rapporterar TV4:s Fotbollskanalen.

– Arbetet med att få ihop pengar går bra. Vi är inte riktigt framme vid målet ännu, men vi har pengar så att vi kommer att kunna betala ut lönerna, säger ÖFK:s pressansvarige Niclas Lidström till sajten.

För en dryg vecka sedan kom beskedet att klubben behövde få in tio miljoner kronor på tio dagar för att undvika konkurs. Risken är fortfarande överhängande.

– Vi måste få ihop de tio miljoner som vi sagt och 15 miljoner innan årsskiftet. Men nu är vi en bra bit på vägen. Det finns en fantastisk vilja för att stötta oss, säger Lidström.

Han vet inte exakt när ÖFK måste ha fått in de tio miljonerna.

– Om vi får in de miljonerna inom 14 dagar i stället är det inte någon fara men ju snabbare vi får in pengarna desto bättre, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.