AIK utreds av Uefa efter publikstormningen

Uppdaterad
Publicerad

Under AIK:s Champions League-kvalmöte med Maribor stormade ett 30-tal AIK-supportrar bortaklacken. Det kan klubben nu straffas för.

AIK inledde redan dagen efter matchen på Friends Arena en internutredning. Nu bekräftar Uefa för Fotbollskanalen att även de utreder händelsen.

Det var precis när förlängningen skulle börja som AIK-supportrarna tog sig från sin läktarsektion på långsidan och sprang i utrymmet mellan läktaren och reklamskyltarna mot bortaklacken. Ordningsvakter hann stoppa dem innan de nådde fram till de slovenska fansen.

Efter händelsen försökte både tränaren Rikard Norling och lagkaptenen Henok Goitom lugna ner sina supportrar.

Jag känner såhär, vi är en klubb tillsammans. Det spelar ingen roll om man är på planen eller på läktaren. Vi får inte göra såna här saker, det är bara så. Det kan stå oss dyrt precis som att vi inte får tappa huvudet på planen och tar en dum utvisning för att vi är arga, sa Rikard Norling till SVT Sport.

Om Norling får rätt i sin förutsägelse vet vi först den 22 augusti. Då meddelar Uefas disciplinära organ sitt beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.