Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se AIK:s dramatiska avgörande. Både Jennie Nordin och Adelisa Grabus skrev in sig i målprotokollet. Foto: BILDBYRÅN

AIK vidare i svenska cupen – efter förlängningsrysare mot IFK Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

AIK är klart för gruppspel i svenska cupen.

Detta efter en galen förlängningsrysare mot IFK Norrköping.

– Vi skippade vårt firande i lördags för att vinna den här matchen och det är det bästa beslutet vi tagit, säger Adelisa Grabus till SVT Sport.

AIK blev i helgen klart för en återkomst till damallsvenskan. Den triumfen följde man i dag upp med att säkra en plats i svenska cupens gruppspel. Och man gjorde det efter stor dramatik.

Efter en sen Norrköpingkvittering var ställningen 2-2 vid full tid. I den efterföljande förlängningen såg sedan gästerna ut att ha säkrat segern när Sabina Ravnell gjorde 3-2.

Två mål på två minuter

Då stod AIK för en jättevändning. Efter mål i 118:e och 119:e minuten av Jennie Nordin och Adelisa Grabus såg AIK till att säkra avancemanget till gruppspelet 2024.

– Helt otrolig insats av hela laget. Vi går ut och kör utan respekt, säger Adelisa Grabus, som gjorde två mål, till SVT Sport.

Jennie Nordin hakar på.

– Jag vet inte vad jag ska säga om den här matchen, en av de sjukare man spelat faktiskt. Det var lite snack från Norrköping att vi inte håller för damallsvenskan än – men matchen får väl tala för det.

Hammarby enkelt vidare: ”Speciellt”

På annat håll i Stockholm kunde Hammarby också säkra en plats i gruppspelet. Matchen borta mot Enskede slutade till sist 6-0 till Hammarby.

Matilda Vinberg, nyss uttagen i landslagstruppen, ställdes därmed mot sin gamla klubb och blev målskytt i den första halvleken.

– Det var speciellt men väldigt roligt att vara tillbaka, säger hon till SVT Sport och fortsätter:

– Det är klart att man vill göra mål mot sin gamla klubb. Men jag hade ganska stor respekt för det så det var inte som att jag firade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.