Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Rui Modestos avgörande mål i AIK:s allsvenska premiär. Foto: Bildbyrån.

AIK vinner premiären mot Västerås SK

Uppdaterad
Publicerad

En bra första halvlek av nykomlingen Västerås SK borta mot AIK.

Men då satte Rui Modesto 1-0 i den andra halvleken och AIK vann premiären.

– Vi kämpade lite, men vi kunde kompensera i den andra halvleken, säger Modesto till SVT Sport.

En nykomling i premiären brukar vara en oviss och krånglig historia.

Och så skulle det bli. Västerås SK var det bättre laget i den första halvleken och Patric Åslund, som lämnar för Djurgården under sommaren, hade flera lägen.

Men som vanligt är AIK tunga och svåra att bryta ned och i den andra halvleken kom de ut på et bättre sätt. Då hittade Omar Faraj fram till Rui Modesto som placerade in 1-0 till ”Gnaget”.

– Bra känsla. Vi behövde vinna. Det var viktigt med att börja med en vinst för så har det inte varit senaste säsongerna.

Vad säger du om första halvlek?

– Den var inte den bästa. Vi var lite vilsna och inte bra i pressen. Vi kämpade lite, men vi kunde kompensera i den andra halvleken.

Det blev inga fler mål och AIK vann premiärmatchen.

– Det är blandade känslor. Framförallt surt att vi inte tar oss härifrån med vinst eller kryss. Vi gör en gedigen insats och jobbar för varandra. Som vi spelade idag känner jag att det ska resultera i poäng, det är surt, säger Patric Åslund efter matchen.

Vad säger du om första halvlek?

– Vi som lag skapar otroligt mycket. Jag hade vissa halvfarliga lägen. Men vi spelar bra fotboll, vi går ut och kör vårt spel. Det hade kunnat resultera i mål.

Allsvenskan

AIK logo

AIK

1 - 0

Västerås SK logo

Västerås SK

Friends Arena, Solna
Publik: 36602
Domare: Granite Maqedonci

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.