Segern innebär att Ajax nu toppar gruppen. Foto: Bildbyrån

Ajax tvålade till Dortmund i 4-0-segern

Vitröda Ajax tog en imponerande seger när man besegrade Dortmund med 4-0 hemma på Johan Cruijff Arena i Amsterdam.

Två mål i den första halvleken bäddade för segern.

Ajax fick en drömstart hemma mot Dortmund.

Dusan Tadic svepte in en frispark som, via Marco Reus, gick hela vägen in bakom Gregor Kobel i Dortmund-buren, vilket gjorde att det noterades som ett självmål.

Hemmalaget hade övertaget i den första halvleken vilket också speglade sig på resultattavlan. I den 25:e minuten slog Daley Blind till med en distinkt ytter sida, som via stolpen gick i mål.

2-0 var resultatet i paus.

Ajax fortsatte att producera i den andra halvleken. Brasilianaren Antony fintade till vänster och skruvade snyggt in 3-0 i den bortre stolpen innan timmen var spelad. Dortmund, med Erling Håland på topp, tryckte på för reducering men den här kvällen var det hemmalaget som stod för målskyttet.

I den 72:a minuten utnyttjade Sebastien Haller sina 190 centimeter när han säkert nickade in 4-0. Vilket blev slutresultatet.

Vinsten innebär att Ajax nu leder gruppen efter tre segrar av tre möjliga.

KLIPP: Se märkliga sjhälvmålet här (18 oktober)